Sneeuw-winter-natuur-Foto Mark van der Meulen

Culturele winterwandeling Koningslaagte met lezing

NOORDERHOOGEBRUG – De culturele winterwandeling Koningslaagte vindt plaats op woensdag 28 december van 12.00 tot 17.00 uur. Deze keer vindt de wandeling plaats aan de rand van de stad Groningen. In het bezoekerscentrum te Noorderhoogebrug worden de wandelaars ontvangen. Het is een programma met een mix van cultuur, natuur en muziek. Ook de traditionele snert ontbreekt niet.

De wandeling zal vooraf gaan aan een lezing over de bijzondere historie van de buitenplaats. Als voormalig voorwerk van het klooster van Selwerd kent de boerderij een lange traditie. Fred Pelster, vrijwilliger van het team, heeft zich verdiept in de geschiedenis en neemt de wandelaars mee door de eeuwen.

Aansluitend is er een korte wandeling van zo’n drie kilometer door het gebied. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de plaats Noorderhoogeburg en de molen Wilhelmina. Verder is er aandacht voor het natuurgebied De Koningslaagte.

Na terugkomst in de Buitenplaats is er muziek van Kim Beau met begeleiding van een gitaar. Kim zingt vele genres: van Roberta Flack en Aretha via Sarah en Billy naar Carole King en Macy Gray met een vleugje Madonna en liefdesliedjes.

Ter afsluiting is er een kop snert en roggebrood met spek.

Aanmelden kan tot 24 december via 050-313 59 01 of per mail:

reitdiep@groningerlandschap.nl.

Artikel geplaatst door Marianne Janssen op 14-12-11 14:30.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Noorderkrant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie