Toehoorders voor het Popkoor BSUR uit Groningen. foto: Egbert Euser
Toehoorders voor het Popkoor BSUR uit Groningen. foto: Egbert Euser

Korendag Winsum trekt veel publiek

WINSUM – De Korendag in Winsum is zaterdag een groot succes geworden. Het straatbeeld wisselde van mannen met een Schotse kilt en doedelzakken, piraten en zeerovers, een hofdansgroep uit de baroktijdperk en koorleden in het zwart-wit.

De deelnemers aan de Vocaal en Muzikale dag Winsum georganiseerd door de KCZB provinciale afdeling Groningen en de Stichting Promotie Winsum hebben Winsum vocaal en instrumentaal goed op de kaart gezet: Wandelden van kerk naar kerk, van Obergonplein, molen De Ster, Dorpsplein naar de Muziektempel. De middenstanders van Winsum verwelkomden de gasten met een markt van streekproducten

Het was de zesde editie van de Korendag Winsum, nu onder nieuwe naam Vocaal en Muzikale dag Winsum. Een traditie van eens in de twee jaar. De organisatie van deze dag was deze keer voor het eerst in breder verband. Een samenwerking tussen de KCZB Groningen en de Stichting Promotie Winsum.

Vanaf half tien ‘s morgens tot ’s middags zes uur traden 57 verenigingen op, totaal ruim 1700 deelnemers. De optredens waren  in verschillende kerken, Muziektempel, molen De Ster, Obergonplein en op het Dorpsplein.

Zaterdagmorgen werd om 9.00 uur de Winsumer bevolking wakker geblazen door een zevental trompettisten van muziekvereniging De Bazuin uit Winsum. Om half tien werd het openingswoord gesproken door burgemeester Rinus Michels. Een gezamenlijk kinderkoor uit Winsum en Leens verrichten de muzikale opening.

Onderweg werd het publiek getrakteerd op klanken van een fanfarekorps en straatmuzikanten. Ook doedelzakband Graham Lowlanders uit Leeuwarden stal de show.

Ondanks het wisselvallige weer was het gezelligheid troef in Winsum. Het slotmanifestatie waaraan bijna alle deelnemende koren meewerkten en waar de koorleden samen met muziekvereniging De Bazuin uit Winsum nog een aantal muzikale werken uitvoerden was in kerkelijk centrum De Poort. Tijdens de afsluiting was de zaal tot aan de laatste stoel gevuld met deelnemers en bezoekers.

Suzan Wierenga van de Stichting Promotie Winsum sprak in haar toespraak haar waardering uit aan de KCZB, die in een zeer goede samenwerking met de Stichting Promotie Winsum, Winsum uitstekend op de kaart heeft gezet.

Ook sprak zij haar waardering uit voor de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Voorzitter Albert Ploeger (tevens lid van het Landelijk Bestuur) van de KCZB provinciale afdeling Groningen bedankte de sprekers, deelnemers, medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet en welslagen van deze dag. Ook sprak hij zijn waardering uit wat betreft de samenwerking met de Stichting Promotie Winsum. De KCZB Groningen en de Stichting Promotie Winsum hebben de intentie uitgesproken hier een vervolg aan te geven in 2014.

Artikel geplaatst door Marianne Janssen op 23-04-12 10:23.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Noorderkrant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie