De bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis. Foto: Mark van der Meulen (archief)
De bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis. Foto: Mark van der Meulen (archief)

Samenwerking gemeente Winsum en stichting vastgelegd

WINSUM – Gemeente Winsum en Stichting Promotie Winsum hebben woensdagmorgen een convenant ondertekend waarin de samenwerking wordt vastgelegd.

Afspraak is dat de partijen inzet en middelen bundelen voor een zo goed mogelijke promotie en marketing van het dorp Winsum. Op deze dag heeft de stichting ook de website www.promotiewinsum.nl gelanceerd, waar mensen alles kunnen vinden over de evenenementenkalender en nieuws over de verschillende activiteiten.

De Stichting is sinds 23 maart van dit jaar notarieel een feit. De tussen stichting en gemeente gemaakte afspraken worden nu vastgelegd in een convenant.

De Stichting Promotie Winsum zet zich in voor initiëren en organiseren van nieuwe evenementen in het dorp, eventueel in samenwerking met andere organisaties.

De Korendag (Vocaal en Muzikale dag Winsum) van afgelopen zaterdag is daar een voorbeeld van, net als de Energiewacht Tour begin april.

Komende juni organiseert de Stichting een kunstmarkt in Winsum. De eerste activiteit van de Stichting Promotie Winsum stamt al van voor de officiële oprichting: afgelopen winter veranderde het Boogplein in een heuse ijsbaan, waar inwoners druk op schaatsten. En in september 2011 was het evenement ‘Winsum Maritiem’ een voorproefje van het organisatietalent van de mensen achter de Stichting Promotie Winsum.

Dit jaar vindt Winsum Maritiem voor de tweede keer plaats. Dezelfde dag loopt de route van het wandelfestijn ‘Tocht om de Noord’ weer door Winsum. De Stichting zorgt ervoor dat Winsum ook dan positief onder de aandacht komt van de plusminus 3000 wandelaars die de Tocht lopen.

“Winsum kan toegroeien naar een winkeldorp met regionale betekenis”, stelt de stichting. “Om dat te bereiken, moeten meer mensen Winsum leren kennen en er naartoe komen om gezellig te winkelen in verschillende winkels. Buiten een compleet winkelaanbod speelt daarbij ook mee of er activiteiten en evenementen in het dorp worden georganiseerd die mensen trekken”.

De gemeente Winsum stort ieder jaar 15.000 euro in een Ondernemersfonds waaruit zulke activiteiten georganiseerd worden. De reclamebelasting die dit jaar in het dorp Winsum is ingevoerd, zorgt voor de rest van de bijdrage. In november vindt de evaluatie plaats van het eerste jaar van de reclamebelasting, het Ondernemersfonds en de Stichting Promotie Winsum.

Artikel geplaatst door Marianne Janssen op 26-04-12 14:28.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Noorderkrant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie